Foto credits : Nürburgring Automotive GmbH - fotoagentschap Urner
Het prachtige landschap van de Eifel nodigt u uit om de verschillende activiteiten. Niet alleen de Nürburgring biedt het hele jaar door het programma, maar veel recreatiemogelijkheden te trekken in de nabije en rond Adenau.
Lava-Dom Mendig Spel omsluiting Hellenthal Rode wijn wandelpad Rode wijn wandelpad; Foto: Uli Frings
Op een ontdekkingstocht in het geiser - center  ervaring in Andernach kunt u alles over de  natuurlijke fenomeen van de hoogste  Kaltwassergeysirs de wereld te leren. Interactieve  tentoonstellingen, experimentele stations en  media-installaties maken een fascinerende  toegang tot wetenschappelijke fenomenen.
Bron : Geysir.info GmbH Bron : Geysir.info GmbH lava Bom Strohn
Je unieke maar landschap kan worden gevonden  rond Daun . De meeste zijn 20.000 tot 10.000  jaar oud . De krachtige explosies voorgedaan in  de late laatste ijstijd . In de drainless ontstond  Maarkesseln Maar meren waarin ontwikkelde  multi-unit gemeenschappen.
Zomerrodelbaan Altenahr Zomerrodelbaan Altenahr
Zelfs het klooster Maria Laach is altijd een  bezoek waard. Een stichting van de graaf  Palatine Heinrich II. En zijn vrouw Adelheide is  ontstaan in 1093, de Benedictijner abdij. De  romaanse basiliek is wereldwijd bekend. De  Laacher See is perfect voor een boottocht.in.
De Effelsberg radiotelescoop is gebouwd 1968-  1971 en in gebruik genomen op 1 augustus 1972  Met een diameter van 100 m, is een van de  grootste ter wereld.lt.
De Kaiser - Wilhelm - toren was "Hohe Acht"  gebouwd op de 747 meter hoge berg. Het  prachtige uitzicht op de Eifel landschap maakt  voor de ietwat moeizame klim. Het uitgangspunt  voor dit is een wandelaar parkeerplaats bij het  L10.
Radiotelescoop Effelsberg Maria Laach abdij Hohe Acht / Kaiser - Wilhelm – toren Archeologische site Romeinse villa invoer overheid bunker home domicile appartement plaats rijden excursies bewoning prijzen prijs calculator service acties gastenboek contact afdruk excursies Appartement Pfautz
“Hocheifel” middelen centrum Adenau
© alle rechten voorbehouden -  Frank-Harald Pfautz - 2015
Als onderdeel van een vulkaanuitbarsting is  riskant. In Lavadom in Mendig kan een  dergelijke gebeurtenis en andere geologische  spektakels van de natuur ervaring en te  verkennen, zonder dat jezelf in gevaar. De  interactieve tentoonstelling beantwoordt alle  vragen rond het thema van vulkanisme op een  speelse manier, indrukwekkend en begrijpelijk  zijn voor de leek.
overheid bunker – innenunit Appartement-Pfautz De ervaring regio Vordereifel Heide
In game Hellenthal, dat is het hele jaar geopend, zal je tevergeefs te houden voor de leeuwen,  tijgers en andere exotische dieren. Hier leven  voornamelijk dieren die nog thuis in de Eifel, of  ooit waren. Naast de prachtige collectie van  roofvogels, wilde diersoorten, zoals herten ,  damherten, wilde zwijnen, ( wilde zwijnen ) vos,  lynx, beer, etc.
Bekend om zijn rode wijnen is de smalle Ahrdal,  de kleinste wijnbouwgebied van Duitsland. In  aanvulling op de vele kleine wijn dorpen waarvan  de wijngaarden verbindt de Red Wine Trail, ook  de moeite waard een bezoek aan het kuuroord  Bad Neuenahr en de middeleeuwse zoek  Ahrweiler.
Met de Zomerrodelbaan Altenahr, selecteer een  doel dat iedereen gelukkig maakt! Voor kinderen  en jongeren en mensen die jong zijn, zijn de  tochten op een zomer rodelbaan aan de grootste  genoegens die bestaan in de recreatieve sector. 
1980 Romeinse villa van de 2 waren in  bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van de  B267, aan de voet van de Silberberg in Ahrweiler  voorzieningen gesneden om de 3e eeuw. In 10  opgravingen was er een Romeins huis volledig  blootgesteld.
In de "Documentatie Regierungsbunker" in Bad  Neuenahr - Ahrweiler dusver infomierten meer  dan 150.000 bezoekers op de structuur en functie  van de bunker en haar rol in de Koude Oorlog.  Voor dit gebouw, moet de overheid "organiseren"  de 3e wereld oorlog.
Songlines, 26 loopt de Eifel Tourismus  GmbH, aan de Rijn en de Moezel en de  aard van de Eifel kan worden gevonden in  de directe omgeving van Adenau.  Bijvoorbeeld, de Bergheidenweg, het  uitgangspunt is Arft, 10 minuten met de  auto van Adenau. Alle Songlines zijn  ontworpen dat de reiziger komt terug bij het  startpunt aan het einde van zijn gemakkelijk  te verwerken dagelijkse wandeling. 
lava-kelder Laachersee Bergheiderweg Dauner Maare